Skip to main content
עגלהClose Cart

מחלה זו תוקפת בעיקר את החלק התחתון של המעי הדק ואת תחילתו של המעי הגס. ואולם מחלה זו יכולה לתקוף כל חלק במערכת העיכול, החל מהפה ועד לפי הטבעת. המחלה עשויה לתקוף רק את המעי הדק ( 35% ), רק את המעי הגס ( 20% ) או את שניהם – את חלקו התחתון של המעי הדק ואת המעי הגס גם יחד ( 45% ). לעיתים מופיע כיב אחד, אך יכולים גם להופיע מספר כיבים המפוזרים במערכת העיכול. כאשר כיבים אלה מתרפאים, הם עלולים להותיר רקמה מצולקת שגורמת להיצרות של חלק מצינור מערכת העיכול.
אנשים שלקו במחלת קרוהן מכירים את הרגשת אי הנוחות המלווה למחלה. התסמינים השכיחים ביותר הם כאבי בטן עזים, שלשול כרוני (מס' רב של פעמים ביום), חום, אובדן תיאבון ואיבוד משקל. תסמינים שכיחים נוספים הם בחילה, פצעים בפה ובפי הטבעת, עייפות ותחושה כללית לא טובה. מחלת קרוהן עלולה לגרום למחלות נוספות, השלשול הכרוני למשל, מונע מהגוף לספוג רכיבים תזונתיים חיוניים, מה שמוביל פעמים רבות למצב של תת תזונה. דימום מתמשך במעיים עלול לגרום לאנמיה, שרק מוסיפה על העייפות ועל החסרים התזונתיים הקיימים.
אנשים הלוקים במחלת קרוהן, עלולים גם לפתח פיסטולות מעין תעלות שמדביקות את חלקי המעי זה לזה, או אפילו מדביקות את חלקי המעי לאיברים אחרים. לפעמים הרקמה המצולקת היא כה עבה, עד שהיא גורמת לחסימה חלקית או מלאה של המעיים. זהו מצב מסוכן הדורש התערבות רפואית מידית.
מחלת קרוהן מתחילה בדרך כלל במהלך גיל ההתבגרות או מיד לאחריו. במקרים מסוימים תוקפת המחלה פעם אחת ונעלמת. אולם אצל רוב האנשים , מדובר במחלה כרונית שמתלקחת מדי מספר חודשים או אפילו מדי מספר שנים. יש להתייחס ברצינות למחלה זאת שתסמיניה אכן מקשים עלינו להתעלם ממנה. החולים צריכים להימצא בפיקוח של רופא מיומן, רצוי גסטרואנטרולוג בעל ניסיון בטיפול במחלת קרוהן. אם לא מטפלים במחלה, המעיים עלולים להפסיק לתפקד לחלוטין. לרפואה הטבעית יש הרבה מה להציע לאנשים הלוקים במחלה זו.
רבים מהם מגלים שהם יכולים לשלוט על המחלה באמצעות גישה טבעית כוללנית.
כמו במחלות מעיים אחרות, לא ברור לחלוטין מהם הגורמים למחלת קרוהן. מחלה זו נדירה בחברות הקרויות "פרימיטיביות" שתזונתן מבוססת על מזון מלא ולא מעובד. למעשה, איש לא הכיר את המחלה הזאת בארצות הברית עד לאמצע המאה ה – 20 , כאשר חלה עליה תלולה בצריכת מוצרים מעובדים ומוצרים שטופלו בחומרים כימיים.
אלרגיות למזון – ששכיחותן גבוהה באוכלוסיות שתפריטן מבוסס על מזונות לא טבעיים – הן גורם משמעותי בהתפתחות מחלה זו. גם לרדיקלים חופשיים, שאותם ניתן לנטרל בעזרת תזונה נכונה ונבונה, יש תפקיד בהתפתחות המחלה. טיפול תזונתי הוא מרכיב חיוני בכל תכנית לטיפול במחלת קרוהן. הרגלי אכילה נכונים עשויים למנוע הרבה מההפרעות המשניות למחלה, כמו תת תזונה ואנמיה, ואף לטפל בגורם למחלה. אף שאיש אינו יכול לטעון שמצא ארוכה ומרפא למחלה זו, חולים רבים מעידים ששינויים בתזונה הצליחו לסלק את תסמיני המחלה. לרוע המזל, רופאים רבים אינם מודעים לתפקיד החשוב שיש לתזונה בטיפול במחלה זו. חיוני גם לשפר את התפקוד של מערכת העיכול במחלה זו. אם קיים מצב של חדירות גבוהה של המעי, יש לטפל גם בו. יש לבדוק את איזון החיידקים במעיים ואת קיומן של דלקות במעיים הנגרמות מטפילים, מחיידקים מזיקים או משמרים. אם מתגלות בעיות מסוג זה יש לטפל בהן. לאורח החיים יש חשיבות רבה. למעשנים יש נטייה גדולה יותר ללקות במחלת קרוהן. גם מתח עלול להיות גורם רב משמעות הן
בהתפתחות המחלה והן בריפויה. הרופא עשוי לרשום תרופות המדכאות את המערכת החיסונית כגון: סטרואידים, אולם הרצוי ביותר הוא לטפל בגורמים למחלה באמצעות טיפולים טבעיים. טיפולים אלה יסייעו בריפוי מערכת העיכול ויקטינו את הסיכון להתקפים חוזרים של המחלה.
שילובים מומלצים: רטבוליקס, מולטי מורינגה