Skip to main content
עגלהClose Cart

כשותונית Humulus

פעילות עיקרית

מוריד לחץ דם, ממריץ מרה, מעכב עצבי,

שימושים עיקריים

כאבי בטן עוויתיים (Colic), נדודי שינה (אינסומניה), תסמונת המעי הרגיז (IBS).

 

בשימוש במוצרי ננו טבע: דיאסטופ

השפעה ידועה בספרות המקצועית

מוריד לחץ דם, ממריץ מרה, מעכב עצבי, מקדם אסטרוגן, מרגיע, מריר/ארומתי, אנטי-סרטני,משכך כאבים, משלשל עדין, משפר תנובת חלב אם, משרה שינה, נוגד חמצון, נוגד עווית.

שימושים מקובלים עיקריים

כאבי בטן עוויתיים (Colic), נדודי שינה (אינסומניה), תסמונת המעי הרגיז (IBS).

שימושים מקובלים משניים

אי-שקט, דלדול העצם (אוסטיאופורוזיס), דלקת המעי הגס (קוליטיס), דלקת המעי הדק (מחלת קרוהן), היפראקטיביות, חוסר חלב אם, חרדה, יובש וגינלי, לחץ דם גבוה, מגרנה, מתח מתמשך (סטרס), סרטן (תמיכה ומניעה), עוויתות שרירים, עוררות מינית מופרזת (גברים), עצירות, פלפיטציות, קרי לילה, קשיי עיכול (דיספפסיה), תסמונת גיל המעבר (מנופאוזה).

 

ניסוי קליני בלגי (2006) אקראי, בסמיון כפול ומבוקר בפלסבו שנערך על 67 נשים בגיל המעבר, הראה כי צריכה יומית של תמצית תקנית של הצמח (מכוילת על 8-prenylnaringenin, פיטואסטרוגן) למשך 12 שבועות גרמה להשפעה חיובית על סימפטומים הקשורים למתח בכלי הדם ולהפרעות שונות נוספות הקשורות לגיל המעבר.(1)

שני ניסויים קליניים שנערכו באיטליה (2006) מצאו כי ג'ל שהכיל

פיטואסטרוגנים מתמצית של הצמח בשילוב עם חומצה היאלורונית (hyaluronic acid), ליפוזומים, וויטמין E היה יעיל בהפחתת היובש בנרתיק וסימפטומים נוספים בנשים בגיל המעבר שסבלו מדלדול ברקמה של איברי המין והשתן. בנוסף המוצר נמצא כבטוח לשימוש.(2)

בניסויים שנערכו בעכברים בארה"ב (2007) נמצא כי תמצית מהצמח

במינון 250 מ"ג/ק"ג הפחיתה באופן משמעותי את טמפרטורת הגוף בעכברים זכרים שעתיים לאחר הצריכה האוראלית. נמצא כי ככל הנראה פעילות זו של הצמח, ומכאן גם הפעילות מקדמת השינה, היא תוצאה של הפעלת קולטנים למלטונין.(3)

מחקר יפני (2005) בדק את ההשפעה של הצמח על נפח ועל מידת החומציות של מיצי הקיבה במודל של חולדות. נמצא כי במתן פומי העלה הצמח את נפח מיצי הקיבה ללא השפעה על החומציות. עם זאת כאשר הצמח הוזרק ישירות למערכת העיכול לא נצפתה השפעה דומה. בשל העובדה שאטרופין סתר את ההשפעה של התמצית שניתנה באופן אוראלי, החוקרים הסיקו כי הפעילות של הצמח עשויה להיות קשורה להשפעה על מערכת העצבים הפארה-סימפתטית.(4)

 

  1. Maturitas. 2006 May 20;54(2):164-75.
  2. Arzneimittelforschung. 2006;56(3):230-8.
  3. J Pharm Pharmacol. 2007 Apr;59(4):549-52.
  4. Biol Pharm Bull. 2005 Feb;28(2):353-7.